Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2018

Школи запрошують взяти участь у програмі з демократизації навчання

Програма “Демократична школа” шукає 46 закладів, які прагнуть демократизувати навчання.

Для участі необхідно зареєструватись за цим посиланням до 11 листопада, повідомили на сайті програми.

На початку 2019 року 60 відібраних шкільних команд пройдуть вступний тренінг з демократичного розвитку школи. Після цього тренери програми допожуть школі здійснити оцінку потреб для демократичних змін, розробити й реалізувати шкільні проекти у 2019/2020 навчальному році, а також сприятимуть обміну досвідом між школами із різних областей України.”, – пояснюють організатори.

Критерії відбору:

  • мотивація до запровадження змін з метою поглиблення демократичної культури в школі та розвитку громадянських компетентностей;
  • чітко сформульовані ідеї щодо бажаних демократичних змін у школі;
  • сильна команда, націлена на спільну реалізацію шкільного проекту із залученням усіх учасників навчально-виховного процесу, в т.ч. батьків, інших представників місцевої громади та місцевого самоврядування;
  • відібрані школи відображатимуть географічну різноманітність країни та різні типи адміністративних одиниць (міста, села, ОТГ тощо).

Дізнатись детальніше про програму можна дізнатись за цим посиланням або у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Програма “Демократична школа” триватиме в Україні до 2021 року. Вона полягає у демократизації освітнього процесу в школах-учасниках, заохоченні співпраці між школами, розробленні та пілотуванні матеріалів для формування громадянських компетентностей у 5-9 класах. Також планується розроблення відкритих онлайн-курсів для вчителів. У проекті уже залучені близько 120 шкіл.

Фото: Pixabay


Обговорення