Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Березня 2023

Школярі на Кіровоградщині виготовляють хімічні грілки для мешканців громади та українців з деокупованих територій

Учні катеринівського ліцею Кіровоградської області виготовляють грілки з “гарячим льодом” для пенсіонерів та жителів деокупованої Херсонщини. Ліцеїсти долучилися до проєкту “Даруй тепло”, організованого благодійним фондом “Всеукраїнський Ангел Допомоги”.

Про діяльність школярів розповіло “Суспільне”.

За місяць роботи у трьох громадах області виготовили пів тисячі пакетів “гарячого льоду”. Їх роздають самотнім мешканцям громади й пенсіонерам, у планах – надіслати вироби на деокуповану Херсонщину, щоб допомогти місцевим жителям зігрітися.

Гарячий лід – хімічна грілка на основі ацетату натрію. “Коли ми його активуємо, він кристалізується і при цьому нагрівається. Вони є заводського виготовлення, а можна зробити своїми руками, – пояснив вчитель хімії катеринівського ліцею Євген Кулеба. – Ця сіль утворюється шляхом сполучення соди та оцту. Її змішують з водою і доводять до кипіння впродовж двох годин”.

Грілка нагрівається до температури від 60 до 70 градусів. Її можна застосовувати повторно, помістивши у гарячу воду. Залежно від кількості нагрівань, слугує вона від пів року до року, температуру тримає пів години.

Виготовляти грілки учні приходять після уроків. Перед тим, як долучитися до цієї роботи, вони отримали інструктаж із техніки безпеки.

Читайте також: “Литовський волонтер навчає дітей Полтавщини керувати дронами”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення