Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Листопада 2023

Школярі з Харкова стали цьогорічними чемпіонами міжнародної програми “Супергерої FAST”

Учні Харківської початкової школи №33 стали світовими чемпіонами міжнародної програми “Супергерої FAST”, яка об’єднує дітей, учителів і їхніх близьких навколо теми інсульту.

Про це повідомили на Facebook-сторінці програми.

Як зазначають організатори, головна мета програми “Супергерої FAST” – навчити дітей і дорослих у всьому світі знанням, які рятують життя, зокрема, домедичної допомоги при інсульті.

За даними МОЗ, у 2023 році кількість випадків цієї хвороби в Україні зросла на 16%. Наразі інсульт частіше виникає в людей похилого віку, однак лікарі передбачають, що через війну він “помолодшає” орієнтовно на 10-15 років.

У Харкові, який регулярно потерпає від ракетних обстрілів і бомбардувань, учителька 2-В класу школи №33 Олена Роскошенко зареєструвала й успішно навчала учнів за програмою проєкту, а заступниця директора Надія Гонтар залучила до впровадження програми й інші класи.

“Діти та вчителі об’єдналися заради порятунку життів і вивчали ознаки інсульту й порядок дій при його виявленні”, – зазначили на сторінці проєкту “Супергерої FAST”.

Крім того, світові переможці записали відеоманіфест, у якому закликають українських школярів і школярок долучитися до програми та стати чемпіонами наступного року.

Доєднатися до міжнародного проєкту учні, учителі та школи можуть на офіційному сайті “Супергерої FAST” за посиланням.

Раніше ми розповідали, що з’явився чат-бот з рекомендаціями, як допомогти рідним у випадку інсульту.

Титульне фото: “НУШ”


Обговорення