Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Вересня 2022

Скільки шкіл в Україні працюють офлайн та яка кількість дітей перебувають за кордоном

Станом на 6 вересня в Україні змогли розпочати освітній процес 12 906 шкіл, також понад 400 тисяч українських учнів навчаються за кордоном.

Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону.

За яким форматом навчаються школи:

  • 3 539 – офлайн;
  • 5 497 – онлайн;
  • 3 087 – у змішаному форматі (частково офлайн, частково онлайн).

“На 15 вересня ми розраховуємо на те, що приблизно 10 500 шкіл виведемо на повноформатне навчання. З огляду на те, що триває робота з бомбосховищами, безпековими умовами та батьками”, – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами міністра, у липні всього 11% шкіл мали бомбосховища та були атестовані як безпечні. Станом на 6 вересня їхня кількість зросла до 64%, до 15 вересня очікують, що таких шкіл буде 70%.

Також Сергій Шкарлет нагадав, що з 1 вересня обов’язковою вимогою для роботи шкіл є проведення тренувань щодо реакції на сигнал повітряної тривоги. Під час таких заходів кожна дитина має спустисть у бомбосховище, а вчитель – прослідкувати за цим. Кожне бомбосховище в атестованих школах обладнане Wi-Fi, стільцями, проєкторами, стаціонарними телефонами, туалетами, має проведену воду та можливість проводити ігри й відпочивати.

Крім того, міністр освіти і науки розповів, що наразі за кордоном перебувають 492 077 українських дітей шкільного віку. Ще в березні їхня кількість становила 670 тисяч осіб. Тобто понад 170 000 школярів повернулися в Україну.

Нагадуємо, станом на 5 вересня росіяни знищили в Україні 284 заклади освіти.

Дивіться також брошуру, як навчатися дітям, які зараз за кордоном

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Gorodenkoff


Обговорення