Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2019

Служба освітнього омбудсмена має запрацювати у листопаді

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що його служба має запрацювати у листопаді.

Про це він сказав на зустрічі із міністеркою освіти і науки Ганною Новосад, пише сайт МОН.

За словами Горбачова, до листопада його офісу потрібно розробити багато внутрішніх процедур, а також напрацювати алгоритми роботи зі зверненнями.

“Ми зараз рухаємося за запланованим графіком, дотримуючись усіх термінів. Зокрема, затверджуємо штатний розпис. У нас буде 5 людей в юридичному відділі, буде сектор роботи зі зверненнями, сектор нормативно-правової роботи.

Ми вже розпочали роботу над пропозиціями до проєкту закону “Про повну загальну середню освіту”. Там є моменти, які мене, як освітнього омбудсмена, дуже цікавлять”, – розповів він.

Служба освітнього омбудсмена має запрацювати у листопаді

Окрім того, міністерка запропонувала освітньому обмудсмену зустрічатись кожного місяця, щоб обговорювати найбільш розповсюджені і нагальні потреби.

“Також було б добре, якби ви раз на два тижні надсилали нам агрегований масив типових питань, які вам надходять. Ми б тоді змогли віднайти новий підхід до вирішення цих проблем, надавати роз’яснення. Для нас надзвичайно важливо знати, що саме турбує людей, і шукати системні підходи до вирішення їхніх проблем”, – додала Новосад.

Нагадаємо, у бюджеті на 2019 рік передбачено 2,3 мільйона гривень на створення Служби освітнього омбудсмена.

Читайте також наше інтерв’ю зі Сергієм Горбачовим  “Хочу, щоб освітній омбудсмен став голосом освіти у владі”

Усі фото: МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення