Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2023

Справи про розкрадання: правоохоронці Києва чинять тиск на освітян – КМДА

Правоохоронні органи вчиняють тиск на освітян столиці, публічно звинувачуючи їх в нібито завданні шкоди державі. При цьому дані, на які спираються правоохоронці, неправдиві.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, правоохоронці Києва вже кілька десятків разів проводили обшуки та робили заяви щодо карних справ проти освітян столиці. Утім, жодна справа не дійшла навіть до суду, бо не мала доказової бази.

“Звинувачення виявилися хибними. І за ці сфабриковані звинувачення жоден правоохоронець не тільки не поніс покарання, а й навіть не вибачився. Цього разу цинізм працівників прокуратури перевершив всі їхні попередні “досягнення”. Нові справи відкрито на основі абсолютно маніпулятивних експертиз, де навіть цифри в таблицях так звані “експерти” не можуть за допомогою калькулятора точно перемножити”, – прокоментував Мондриївський.

Він зазначив, що на підставі сумнівної експертизи прокуратура “вривається в школи під час освітнього процесу, викликає на допити директорів закладів освіти та вимагає для посадових осіб районних управлінь освіти арешт або заставу в 1 000 000 гривень”. При цьому освітяни, яких звинувачують, не покидали робочих місць з 24 лютого 2022 року, організували у своїх районах цілодобові укриття для киян, зробили в районах міста базу для функціонування гуманітарних штабів столиці, забезпечуючи сили оборони та найвразливіші верстви населення.

Заступник голови КМДА наголосив, що правоохоронці системно намагаються наносити удари по тих напрямах, які столичні заклади освіти втілювали позапланово, не маючи на це бюджету та в умовах дефіциту часу й обладнання:

“Говорити сьогодні про завищені ціни на генератори чи біотуалети для укриттів чи пунктів обігріву – це маніпуляція. В Києві було обладнано 404 укриття в школах і понад 500 пунктів обігріву в закладах освіти. Все те, що закупалось для цих закладів, мало поставлятись протягом кількох тижнів максимум. Враховуючи той факт, що в наявності даного обладнання майже не було в достатній кількості в країні, купувати доводилось те, що доставляли у найкоротший термін і за ціною, яку виставляли комерційні структури. І в ці умови нашу країну і місто поставили точно не працівники столичної освіти”, – додав Мондриївський.

За словами посадовця, освітяни столиці готові підтвердити документально правильність кожного свого кроку й налаштовані рішуче виступити єдиним фронтом проти свавілля правоохоронців.

Читайте також: ““Розпиляли” пів мільйона на ремонті шкільних укриттів у Києві: трьом особам повідомлено про підозру”.

Фото: Київська міська прокуратура


Обговорення