Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Травня 2024

Стартував додатковий період реєстрації на НМТ-2024

Сьогодні, 10 травня, стартував додатковий період онлайн-реєстрації для участі в Національному мультипредметному тесті. Подати документи майбутні абітурієнти й абітурієнтки зможуть до 15 травня включно.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

Додатковий період реєстрації передбачений для осіб:

  • які реєструвалися в основний період, але отримали відмову;
  • які не змогли з поважних причин вчасно зареєструватися;
  • які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань / слідчих ізоляторах.

Майбутні абітурієнти й абітурієнтки, які реєструвалися в основний період, але їм відмовили, мають доопрацювати в персональних кабінетах надані інформацію та/або копії документів і надіслати їх на обробку до регіонального ЦОЯО, натиснувши на відповідну кнопку в сервісі. Докладніше про найпоширеніші помилки під час реєстрації читайте за посиланням.

Особи, які не змогли з поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду, мають самостійно створити персональний кабінет за допомоги спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті УЦОЯО. Він доступний тут.

Для цього потрібно виконати такі дії:

  • вказати особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу;
  • зазначити реєстраційні дані: контактну інформацію, категорію “випускник поточного року” або “випускник минулих років”, потребу в створенні особливих (спеціальних) умов);
  • обрати навчальний предмет на вибір;
  • обрати населений пункт в Україні або за кордоном, де особа планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • завантажити сканкопію / фотокопію заяви про надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій і документа, що підтверджує поважну причину;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

Для швидшої та зручнішої реєстрації майбутні вступники можуть скористатися застосунком “Дія” (необхідно мати в додатку ID-картку або закордонний паспорт). Докладний алгоритм читайте за посиланням.

Особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань / слідчих ізоляторах, для реєстрації мають звернутися до представників установи виконання покарань / слідчого ізолятора або безпосередньо до відповідного регіонального ЦОЯО.

Рішення щодо допуску особи до участі в НМТ під час додаткових сесій приймає регламентна комісія при регіональному центрі.

В УЦОЯО також радять майбутнім абітурієнтам і абітурієнткам щодень перевіряти стан опрацювання реєстраційних документів у персональному кабінеті, аби в разі виявлення недоліків у них встигнути про це дізнатися й виправити їх.

Раніше ми публікували докладну статтю, де зібрали всю основну інформацію про НМТ-2024, його правила та особливості. Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням.

Таблиці переведення тестових балів у 200-бальну шкалу доступні тут.

Читайте також: “Проєкт “Вчися вухами” зібрав 155 аудіоуроків для підготовки до НМТ: слухайте й готуйтеся”.

Титульне фото: УЦОЯО


Обговорення