Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Жовтня 2023

Стартував третій етап сертифікації вчителів базової середньої освіти

16 жовтня розпочався ІІІ етап сертифікації вчителів математики та української мови і літератури. На цій стадії фахівці вивчатимуть практичний досвід роботи педагогів.

Про це повідомила Державна служба якості освіти.

Ознайомитися з алгоритмом дій учасника сертифікації можна за посиланням. Крім того за лінком доступне роз’яснення особливостей ІІІ етапу.

На І етапі вчителі мали пройти незалежне оцінювання, з яким, на жаль, впоралися не всі. Під час ІІ етапу педагоги заповнювали анкети самооцінювання. Їх надіслали 179 учителів математики та 395 вчителів української мови і літератури, які й були допущені до останнього “випробування”.

Зазначається, що для вивчення практичного досвіду роботи вчителів математики та української мови і літератури залучили близько 1 400 експертів, які пройшли відповідне навчання. Експерти оцінюватимуть 15 професійних компетентностей у діяльності педагогів за допомогою:

  • спостереження за навчальними заняттями та їх самоаналізом;
  • аналізу самопрезентації учасника сертифікації;
  • проведення інтерв’ю з учасником сертифікації.

У ДСЯО наголосили, що метою сертифікації є виявлення та заохочення вчителів з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Читайте також:Завершився польовий етап дослідження соціально-емоційних навичок учнів”.

Титульне зображення: freepic.com


Обговорення