Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Березня 2022

Центр оцінювання запропонував механізм повернення грошей за пробне тестування в разі скасування ЗНО

Якщо буде ухвалене рішення про проведення вступної кампанії у 2022 році без ЗНО, пробне тестування також скасують.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти на своєму сайті.

Пробне тестування – платне, тож у разі скасування постане питання, як повернути кошти. За інформацією центру, багато з тих, хто зареєструвалися на пробне ЗНО, ініціюють перерахунок коштів на потреби держави або хочуть дізнатися про терміни їхнього повернення.

“Маємо зазначити, що ми не банківська установа, тож не зможемо автоматично перерахувати кошти у відповідні фонди. Водночас, коли ми отримаємо інформацію про механізми вступної кампанії (про доцільність пробного ЗНО), ми розмістимо на сторінках учасників пробного ЗНО на сайті УЦОЯО форму погодження із перерахунком коштів в один із фондів для порятунку України. Ті учасники, які готові будуть віддати кошти у зазначений фонд, повідомлять про своє бажання через форму, для інших – повернення коштів відбуватиметься відповідно до спеціальної процедури”, – зазначили в центрі.

Нагадаємо, МОН пропонує скасувати цьогорічне ЗНО. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет анонсував нову процедуру вступу у виші – як ЗНО, тільки без участі дітей. Львівські освітяни звернулись до МОН та Верховної Ради та запропонували свій варіант проведення вступної кампанії.

Читайте також: Що буде зі ЗНО, як організувати вступ і які перспективи. Думки й рекомендації експертів

Фото: автор – Sepy, Depositphotos


Обговорення