Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Серпня 2022

Тим, хто у Чехії. Дітей запрошують на адаптаційний проєкт

Українських дітей у Чехії запрошують взяти участь в адаптаційному проєкті “Ласкаво просимо до Чехії”.

Зареєструватися можна тут. Основна цільова група – учні початкової та середньої школи, вторинна – молоді люди до 26 років.

Проєкт має на меті допомогти українським дітям та молоді адаптуватися у повсякденному житті, ознайомитися з чеськими реаліями, краще зрозуміти чеську мову, подолати незнання навколишнього середовища та мовний бар’єр.

Ключові теми в межах проєкту: факти про Чеську Республіку, функціонування держави, права та обов’язки громадянина, гроші та здорові фінансові звички, зайнятість на ринку праці (молодь і дорослі), важливі особистості історії, місця та географічна інформація, культура і національні звичаї, наука і техніка, музика, мистецтво та спорт.

Проєкт є позакласним інтеграційним заходом, який має один вступний модуль, адаптований для вікової категорії 6-15 років, та додаткові заходи, які зображають інтереси окремих учасників. Вступний модуль складається з 40 годин, що триватимуть 2 тижні. У проєкті викладатимуть чеські та українські викладачі.

Планують набирати групи по 15 учнів і працювати інтерактивно. Всього під час реалізації проєкту буде охоплено 540 групу всіх регіонах Чехії.

Читайте, як організації підтримують українських дітей за кордоном.

Чехія, Польща та Німеччина. Враження українських учителів від шкіл за кордоном.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – racorn, Depositphotos


Обговорення