Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Червня 2022

У 2023 році МОН не друкуватиме підручники російської мови для класів не національних меншин

МОН виключило з переліку підручників, у яких є потреба у 2023 році, книжки російською мовою для класів з українською мовою навчання.

Про це йдеться в листі МОН від 08.06.2022 № 1/6183-22.

Зміни внесені в перелік назв підручників, оприлюднений 23 травня.

Зокрема, з розділу ІV “Перелік назв підручників для 6 класу закладів загальної середньої освіти” вилучено 25-й номер із назвою “Російська мова”, підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти”.

Також із розділу V “Перелік назв підручників для 10 класу закладів загальної середньої освіти” вилучено позиції 36–37: “Російська мова (6-й рік навчання, рівень стандарту)”, підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти” та “Російська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту)”, підручник для 10 класу закладів загальної середньої освіти”.

Водночас у переліку залишилася російська мова для класів з навчанням російською мовою – “Російська мова. Буквар” підручник для 1 класу з навчанням російською мовою закладів загальної середньої освіти (до 2-х частин).

Нагадаємо, МОН уже проводить роботу щодо внесення змін в українські освітні програми у звʼязку з російською воєнною агресією.

Також у житомирських школах більше не вивчатимуть російську мову.

Лист_1_6183 від 08_06_2022 щодо внесення_змін_російська мова

Завантажити документ

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Jonas Jacobsson, Unsplash


Обговорення