Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Вересня 2023

У черкаській гімназії облаштували клас просто неба

В одній із гімназій в Черкасах батьки та вчителі облаштували клас на свіжому повітрі. У такий спосіб дітей хочуть заохотити до навчання.

Про це розповів директор закладу освіти Сергій Шамара, передає “Суспільне”.

Урок на подвір’ї триває як звичайний – 45 хвилин. В імпровізованих класних приміщеннях немає дошок і столів, а замість звичних парт тут лавочки. Організувати навчання просто неба адміністрація школи вирішила спільно з батьками, використавши списане майно гімназії.

“Ми пережили часи пандемії, і це багатьох наштовхнуло на те, що свіже повітря – дуже корисна штука. Воно по-своєму креативно заходить дітям” – зазначив директор школи.

Учні гімназії з неабияким ентузіазмом і радістю сприйняли ініціативу дорослих та можливість не сидіти в чотирьох стінах.

“Коли я їм сказала, що будуть такі уроки, то вони вже питали: що ми будемо робити, як будемо працювати, усі в такому азарті. У класі не так зручно, а на вулиці дітки можуть розгрупуватися” – стверджує вчителька природознавства Вікторія Грицай.

Крім того, під час уроків просто неба школярі отримують незвичайні завдання. На одному із занять їм треба було на подвір’ї гімназії знайти предмети, схожі на геометричні фігури, а під час іншого уроку вони складали в паперову кастрюлю намальовані інгредієнти: буряк, моркву, капусту, картоплю, перець і сіль.

Раніше ми розповідали, що в Запорізькій області школи самостійно вирішуватимуть, чи проводити заняття під час повітряної тривоги.

Титульне фото та фото в тексті: “Суспільне Черкаси”


Обговорення