Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Червня 2023

У Чернігові відновили одну з пошкоджених шкіл і створили в ній сучасний диджитал-простір

Чернігівська міська рада і благодійний фонд savED із допомогою ІТ-компанії SQUAD відновили одну зі зруйнованих шкіл міста. Заклад отримав сучасне обладнання, завдяки якому вдалося створити диджитал-простір.

Про це “Новій українській школи” повідомили представники БФ Saved.

У Чернігівській області зазнали пошкоджень 104 школи, 12 зруйновані повністю, з них дві в обласному центрі. У cамому Чернігові ушкоджень зазнали 25 з 34 шкіл, які працювали до повномасштабного вторгнення.

Одним із таких закладів є школа №20. У результаті влучань ворожих снарядів у ній було вибито вікна, понівечено фасад, зруйновано приміщення і пошкоджено систему опалення.

Після відновлювальних робіт пошкоджений клас інформатики став IT-простором із сучасними технологічними пристроями, що дозволить зробити навчання більш практичним.

Діти в новому диджитал-просторі

“Сьогоднішні школярі – це покоління, яке буде відбудовувати Україну після війни та будувати тут нову державу. Саме тому вже зараз, не чекаючи перемоги, важливо інвестувати в освіту й у питанні відбудови, і у питанні оснащення шкіл. Ми маємо не просто відновити пошкоджені й розграбовані школи до стану “як було”, а застосувати підхід build back better – збудувати на місці руїн по-справжньому якісні школи, куди дітям буде хотітись приходити”, – зазначила Анна Новосад, міністерка освіти і науки України (2019–2020), співзасновниця і стратегічна директорка благодійного фонду savED.

Читайте також: “Навчання українською та пільги для вчителів: як відновлюватимуть освіту на Луганщині”.

Фото: savEd


Обговорення