Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Серпня 2021

У Києві оголосили підозру за розкрадання майже пів мільйона гривень на закупівлі шкільних меблів

Печерська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру в привласненні понад 450 тисяч грн на закупівлі шкільних меблів.

Про це пише Київська міська прокуратура.

Зокрема, Київська міська прокуратура провела обшуки в Управлінні освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА за підозрою в розтраті коштів міського бюджету. Також слідчі дії проводилися за місцем проживання осіб, підозрюваних у розтраті коштів місцевого бюджету.

За даними слідства, службові особи Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА уклали договір із підприємством щодо постачання шкільних меблів в кількості 1470 шт. на загальну суму 940 800 грн. Поставлені меблі не відповідали технічним вимогам проведених публічних закупівель, а їхня вартість завищена більше ніж удвічі.

Вартість одного стільця у виробника становить 292 грн, водночас Печерська РДА закупила їх за ціною у 650 гривень за одиницю. Водночас встановлено, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам проведених публічних закупівель, а акт приймання-передачі не містить прізвища службової особи РДА, яка прийняла ці стільці”,  – повідомила речниця прокуратури столиці Надія Максимець у коментарі “Українській правді”.

Наразі підозру оголосили керівнику підрядної організації (постачальнику). Згідно з висновком експертизи, місцевому бюджету завдано збитків на понад 450 тисяч гривень.

Раніше ми писали, що на обладнання в шкільні їдальні та навчальні кабінети витратять 209 мільйонів гривень.

Фото: Київська міська прокуратура


Обговорення