Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2018

У Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр, на який витратили 1,2 мільйона гривень

У Луцьку відкрили інклюзивно-ресурсний центр, в якому відбуватимуться індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомили на сайті МОН.

За словами виконувача обов’язків мера Луцька, це перший такий заклад на Волині. Для ремонту приміщення, у якому розташований центр, виділили 1,2 мільйона гривень.

З вихованцями центру працюватимуть психологи, спеціаліст з лікувальної фізкультури, логопед, дефектолог та корекційний педагог. Загалом тут залучать 11 фахівців, які складатимуть індивідуальну програму розвитку, надаватимуть консультації батькам, проводитимуть психодіагностичну та корекційну роботу.

У закладі зможуть одночасно займатись близько 50 дітей віком від 2 до 18 років.

Нагадаємо, у кожній області України створять центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти, які працюватимуть цілий рік.

Також МОН закупить комп’ютерні тести, які допоможуть складати якісніші індивідуальні програми розвитку для дітей з особливими освітніми потребами. А наприкінці жовтня ізраїльські спеціалісти проведуть семінари з інклюзивного навчання для керівників інклюзивно-ресурсних центрів, директорів шкіл та вчителів.

До початку нового навчального року в Україні планували відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів. Нещодавно такий заклад відкрили у Запорізькій області.

Фото зі сайту МОН


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.