Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2019

У МОН хочуть зафіксувати розмір надбавки за престижність вчителів

У Міністерстві освіти і науки хочуть прив’язати надбавку за престижність до посадового окладу вчителів, зробивши її фіксованою.

Про це розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв’ю Високому замку.

“На 2020 рік готуємо постанову Кабінету Міністрів, яка виробляє нову систему нарахування зарплатні педпрацівників. Плануємо скасувати єдину тарифну сітку. Щоб надбавка за престижність професії, наприклад, увійшла у посадовий оклад, який є фіксованим, – сказала Гриневич.

Зараз розмір надбавок регулює постанова уряду від 23 березня 2011 року №373, яка встановлює їх на рівні не менше 5% (для педагогів НУШ – не менше 20%) та не більше 30% від посадового окладу педагогів.

Раніше в інтерв’ю “Новій українській школі” Гриневич розповіла, що міністерство готує реформу оплати праці вчителів. Ця реформа передбачає щорічний план підвищення зарплатні вчителя до трьох мінімальних зарплат з 2023 року, як передбачено в законі “Про освіту”.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який пропонує зафіксувати надбавку за престижність на рівні 30% від окладу вчителів.

у 2019 році зарплатня вчителів зросла на 9%. Середня зарплатня в сфері освіти у березні цього року склала 7,6 тисячі гривень.

Також у МОН стверджують, що поки держава не може збільшити посадовий оклад учителів до 3 мінімальних зарплат.

“Нова українська школа”

Фото: автор – maura24, Pixabay


Обговорення