Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Серпня 2022

У МОН кажуть, що близько половини шкіл мають укриття

За словами першого заступника міністра освіти та науки Андрія Вітренка, у близько 50% шкіл обладнані укриття.

Про це він розповів в ефірі телемарафону єдиних новин, передає Укрінформ.

За нашою інформацією, приблизно 50% шкіл облаштовані укриттями для здобувачів освітнього процесу. Ця цифра постійно зростає. Ми моніторимо постійно, кожної п’ятниці, щоби мати оперативну інформацію щодо того чи іншого регіону”, – сказав Вітренко.

Він нагадав, що новий навчальний рік, відповідно до постанови Кабміну, розпочнеться 1 вересня, але матиме кілька форматів:

  • для тимчасово окупованих територій і територій критичної небезпеки освітній процес буде проходити в онлайн-режимі;
  • для безпечних територій, де у закладах підготовлені укриття для здобувачів освіти та учасників освітнього процесу, буде запроваджено офлайн-режим або змішане навчання.

Перший заступник міністра додав, що погоджувати відкриття тієї чи іншої школи та запровадження очного навчання в регіоні мають військові адміністрація. Він впевнений, що до 1 вересня адміністрації з цим визначаться.

За його словами, МОН рекомендувало провести перед початком навчального року навчання з безпеки для вчителів. Вітренко нагадав, були внесені зміни до програми з навчального предмета “Захист України”. Відтепер там будуть відповідні модулі щодо алгоритму дій у випадку повітряної тривоги або будь-яких інших тривог.

Крім того, міністерство запропонувало долучити до питань безпеки освітнього процесу батьків. Зокрема, провести батьківські збори перед початком нового навчального року саме в укриттях, аби батьки могли самостійно оцінити якість та надійність укриття і вирішити щодо формату навчання своєї дитини.

Нагадаємо, через війну росії проти України постраждала вже понад 1081 дитина. Також бомбардування та обстріли з боку російської армії призвели до пошкодження 2 328 закладів освіти, 289 з яких ущент зруйновано.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – racorn, Depositphotos


Обговорення