Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Січня 2018

У МОН розповіли, що буде з годинами вчителів після впровадження інтегрованих курсів

Після впровадження інтегрованих курсів у старшій школі кількість годин у вчителів не зменшиться, якщо навчальний заклад буде багатопрофільним.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв’ю “Новій українській школі”.

Години перерозподіляться. Якщо робимо багатопрофільний заклад, і будуть представлені всі профілі, то не зменшиться. (У сільській місцевості будуть переважати такі ліцеї).

Але в містах простіше робити профільні заклади – один природничий, інший гуманітарний і так далі. У такому випадку легше забезпечити відповідну матеріально-технічну базу. Просто треба, щоб міські ради, які є засновниками шкіл, врівноважили мережу ліцеїв різних профілів. Тоді вчитель зможе перейти з однієї школи в іншу. Доброго вчителя візьмуть. Крім того, це буде стимулювати вчителів до професійного розвитку“, зазначив Хобзей.

Також він запевнив, що вчителів не скорочуватимуть, якщо буде баланс між гуманітарними та природничими школами.

Будуть [скорочувати вчителів], тільки якщо всі підуть у гуманітарну сферу. Але це шлях у нікуди. Тому МОН буде робити все, щоб кількість профілів була збалансованою. Але не хочеться це робити адміністративно і казати, скільки має бути шкіл гуманітарного профілю, а стільки – природничого“, пояснив заступник міністра.

Більше про профільну школу читайте в інтерв’ю “Нової української школи” із Павлом Хобзеєм.

Нагадаємо, за освітнім законом, профільну школу мають запустити не пізніше 2027 року, але закон також допускає, що 10-12 класи за новим Стандартом можуть запрацювати раніше – у МОН планують зробити це у 2023 році.

Для того, щоб старшокласники могли обрати у профільній школі потрібний їм предмет для поглибленого вивчення, школа має мати достатню кількість учнів для 3–4 паралельний класів.

Фото: pexels.com


Обговорення