Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Серпня 2020

У МОЗ пояснили, чому температуру мірятимуть саме в працівників школи

Спалахи коронавірусу в освітніх закладах зазвичай починаються з дорослих.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час Серпневої конференції.

“Якщо ми сьогодні подивимось нашу статистику, то кількість дітей віком від 0 до 19 років серед усіх 94 тисяч, які захворіли, становить 7%. Дошкільні заклади ми дозволили відкривати там, де знижена захворюваність, ще 25 травня. Якщо проаналізувати зараз кількість захворілих в дитячих закладах, то ми побачимо, що проблема стосується саме вихователів. Більша кількість випадків розпочинається з виявлення хвороби у вихователя

Тому ми орієнтуємо свої рекомендації саме на проведення температурного скринінгу дорослих людей, які працюють в освітніх закладах. Для того, щоб унеможливити заходження хворого із симптомами до школи й цим самим вплинути на ланцюжок поширення коронавірусної хвороби”, – пояснив Ляшко.

Також він попросив учителів та вихователів обговорити з батьками та учнями симптоми хвороби, адже найкраща профілактика поширення коронавірусу в освітньому закладі – це залишити хвору дитину вдома.

У підготовці Серпневої конференції допомагав фінський проєкт підтримки реформи української школи “Навчаємось разом”.

Нагадаємо, головний санітарний лікар видав рекомендації щодо протиепідемічних заходів у школах. Згодом МОН видало окремі рекомендації для шкіл щодо початку навчального року.

Також МОН радить школам проводити святкування до 1 вересня у межах класу.

Фото: автор – ia__64, Depositphotos

“Нова українська школа”

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення