Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Червня 2024

У МВС розповіли, скільки офіцерів безпеки вже працюють у школах України

З початку 2024 року в українських школах почали працювати перші 402 офіцери Служби освітньої безпеки.

Про це під час наради керівників правоохоронних й інших державних органів, що відбулася в Офісі генерального прокурора до Міжнародного дня захисту дітей, розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Раніше ми розповідали, що з кінця січня 2024 року перші офіцери безпеки з’явилися в закладах освіти, що розташовані на прикордонній та прифронтовій територіях. Їхня робота – стежити, аби до школи не потрапили сторонні особи, а також запобігати правопорушенням.

За словами Ігоря Клименка, зараз органи системи МВС працюють над впровадженням паспортів безпеки закладів освіти. Крім того, фахівці регулярно проводять у школах заняття з мінної безпеки.

“Це все комплекс заходів, який дає змогу убезпечити наших дітей від надзвичайних подій. До того ж цьогоріч МВС запускає ліцеї, де на повному забезпеченні навчатимуть дітей наших загиблих Героїв”, – додав він.

Крім того, як розповів міністр внутрішніх справ, у межах проєкту створення в Україні безпечного освітнього середовища, у кожному закладі освіти мають встановити металошукачі та рамки.

Раніше ми розповідали, як працюють офіцери безпеки в сумських школах.

Титульне фото: Національна поліція


Обговорення