Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Січня 2024

У школах 5 областей України запровадили карантин

У школах 5 областей України через збільшення випадків захворюваності учнів на ГРВІ оголосили карантин. Зокрема, школярі, які навчалися очно, перейшли на дистанційний формат.

Про це повідомили на порталі “Освіта 24”, посилаючись на дані департаментів освіти міст і громад.

Наразі карантинні обмеження запровадили в деяких школах 5 областей:

  • Хмельницької;
  • Волинської;
  • Київської;
  • Львівської;
  • Вінницької.

На Хмельниччині, зокрема, карантин ввели в академічному ліцеї та декількох гімназіях Нетішина. Так, учні 2–11 класів відповідних шкіл протягом 23–26 січня навчатимуться дистанційно. Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці міськради Нетішина.

У Київській області карантинні обмеження запровадили для закладів освіти Бориспільської громади на термін від 23 до 30 січня. Як сповістили в міськраді Борисполя, протягом цього періоду школи будуть працювати дистанційно. Натомість, за інформацією Київської МДА, у столиці поки не планують відповідні заходи.

На Волині на дистанційне навчання з 25 січня до 2 лютого відправили всіх учнів міста Володимир. Про це повідомив очільник Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

Крім того, карантинні обмеження запровадили в деяких закладах освіти Львова. Однак, у частині з них на онлайн-навчання перевели лише окремі класи, як от у школах №10, №67, №91 та №57. Варто зазначити, що рішення щодо впровадження відповідних заходів заклади освіти міста можуть приймати самостійною.

Ще 5 шкіл відправили на карантин у Вінниці. Про це йдеться в повідомленні міського департаменту освіти.

Наразі зростання рівня захворюваності також фіксують у Чернігівській і Житомирській областях. Однак повідомлень щодо запровадження карантинних обмежень для шкіл у цих регіонах не надходило.

Читайте також: “Експеримент у Франції: початкові класи не відправлятимуть на карантин, якщо захворіє хтось із учнів чи вчителів”.

Титульне фото: “Укрінформ”


Обговорення