Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Січня 2021

У школах Тернополя запроваджують факультатив “Основи сім’ї”

Депутати міської ради Тернополя проголосували за впровадження у Тернополі факультативу про християнські цінності “Основи сім’ї” для старшокласників.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

Сергій Надал переконаний, що факультатив “Основи сім’ї” допоможе сформувати правильні цінності у дітей.

“Співчуття, любов до ближнього, готовність йому допомогти, сім’я – це основи здорового суспільства. Це ті християнські риси, які не раз об’єдували українців у скрутні часи. Наш обов’язок – формувати правильні цінності у наших дітей. Я вважаю, що факультативні заняття, на яких дітей вчать бути добрішими, потрібні. Вони не несуть в собі негативу та нав’язування певного віросповідання. А навпаки – покликані правильно виховати наших дітей співчутливими, добрими, щирими, справжніми українцями”, – написав мер.

У відео з брифінгу Надал сказав, що запит на вивчення предмету отримав від тернополян та християнських організацій. Так, в Тернополі вже починається підготовка вчителів, які викладатимуть цей предмет. Також йдеться про те, що “Основи сім’ї” – це обов’язковий факультатив, який відвідуватимуть тільки ті діти, батьки яких хочуть, аби ті його вивчали.

Нагадаємо, МОН попросило 5 експертів провести антидискримінаційну експертизу факультативного курсу “Основи сім’ї” для 10-11 класів після звернення батьків. Висновки експертів міністерство отримало 15 листопада.

Фото: автор – archideaphoto, Depositphotos


Обговорення