Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Вересня 2020

У Тернополі відмовились закривати школи через червону зону – поліція штрафує директорів

Міська влада Тернополя відмовилась закривати школи на карантин через потрапляння міста у червону епідеміологічну зону.

Через масове звернення батьків і згідно із рішенням міського оперативного штабу, всі навчальні заклади у Тернополі з 7 вересня продовжили повноцінно функціонувати, – повідомили на сайті Тернопільської міськради.

Навчання у школах та садках міста продовжили – “всі дотримуються протиепідемічних заходів та засобів безпеки, на вході проводиться температурний скринінг, а в кожному навчальному закладі відкриті запасні входи/виходи, учні користуються дезінфекційними засобами”.

У місті запровадили змішане навчання – класи поділили на групи, а учні відвідують школу через день.

Також батьки можуть залишити дітей вдома, тоді для них проводитимуть дистанційне навчання.

“У місті діє рішення сесії Тернопільської міської ради, яким визнано незаконною постанову уряду, на підставі якої Тернопіль раніше вже вносили до “червоної зони”.

Рішення міської ради не опротестовано жодним урядовим органом у судовому порядку. Більше того, міністр Кабінету міністрів під час одного з телеефірів визнав правомірність рішення сесії міської ради”, – пояснив рішення не закривати школи на карантин міський голова Сергій Надал.

Водночас, поліція почала штрафувати директорів шкіл через порушення карантинних заходів, встановлених урядом. Загалом в області протоколи склали на керівників 31 школи та 12 садочків.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що педагоги, учні та батьки стали заручниками суперечок між місцевою та державною владою.

“Наголошую, що учасники освітнього процесу в жодному разі не повинні бути інструментом для вирішення владних суперечок.

Закликаю державну владу та органи місцевого самоврядування налагодити співпрацю та винести законне і правомірне рішення щодо проведення освітнього процесу в закладах освіти, – закликав він.

Нагадаємо, МОН пригрозило директорам штрафами та ув’язненням через незакриття шкіл у червоній епідеміологічний зоні.

Також в Україні оновили карантинні зони – рішення почне діяти з 14 вересня. Так, до червоної зони віднесли міста Тернопіль, Бережани, Чортків, а також 9 районів області.

Раніше в Івано-Франківську вирішили відправити школи на канікули у перші два тижні навчання, оскільки місто потрапило в червону карантинну зону і там не захотіли проводити навчання дистанційно.

Фото: автор – oksun70, Depositphotos


Обговорення