Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Червня 2022

У закладах освіти збираються провести аудит готовності укриттів

Керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій отримав завдання провести аудит готовності укриттів у закладах освіти.

Про це пише Освіта.ua, посилаючись на міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

“На нараді під головуванням прем’єр-міністра був присутній керівник ДСНС України, який отримав чітке завдання і сформулював головний меседж: ми маємо сьогодні у всіх закладах освіти провести аудит щодо готовності засобів укриття, приймання й гарантування безпечного освітнього процесу”, – сказав Шкарлет.

Окрім того, він зазначив, що в Держслужби з надзвичайних ситуацій є чіткі критерії для оцінювання готовності засобів укриття – не тільки бомбосховищ, а всіх засобів укриття, які сприяють безпеці навчання.

“Обов’язкова перевірка закладів освіти на наявність укриття, безпечних прилеглих територій, готовності локальних систем оповіщення, розчистка евакуаційних шляхів і розміщення планів евакуації, дообладнання споруд подвійного призначення для забезпечення безпеки наших дітей, проведення тренувань дій у випадку оголошенню повітряної тривоги та евакуації”, – зазначив очільник МОН.

Шкарлет наголосив, що очне навчання розпочнеться лише там, де буде підтверджено, що заклад має укриття, захисні споруди для повної безпеки дитини.

Нагадаємо, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко заявив, що з 1 вересня онлайн-навчання відновиться в усіх закладах освіти.

Раніше Вітренко повідомляв, що 1 вересня очне навчання почнеться лише в тих школах, в яких є бомбосховища.

Пізніше, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет спростував слова свого заступника, зазначивши, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що учнів не відраховуватимуть за невідвідування офлайн-уроків із 1 вересня.

Фото: автор – Fotoreserg, Depositphotos

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!


Обговорення