Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2023

У Запоріжжі батьки борються за збереження молодшої школи в гімназії

Батьки учнів початкових класів і майбутніх першачків вимагають зберегти цілісність запорізької гімназії № 6, залишивши в ній всі три навчальні ланки після впровадження освітньої реформи.

Ситуацію висвітлило “Суспільне”.

Відповідно до освітньої реформи запорізька гімназія № 6 має функціонувати як академічний ліцей, тобто без початкової навчальної ланки. Переформатування закладу має завершитися до 2027 року.

Батьки учнів з реформою не згодні. Вони протягом трьох років звертаються до різних інстанцій, аби повернути початкову та середні ланки.

Зокрема, батьків хвилює, що засідання депутатської комісії з питань освіти Запорізької міської ради, на якому повинні були вирішувати питання щодо початкової навчальної ланки в гімназії №6, відбулося без їхньої присутності.

Мати першокласника Світлана Лисенко так коментує ситуацію: “Комісії всі ці відкриті, вони гласні. Нікому з громади не може бути відмовлено в присутності на цій комісії. Але чомусь на цю комісію не покликали батьків”. 

“Суспільне Запоріжжя” звернулося по роз’яснення до голови постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму та спорту Запорізької міської ради Інни Пенчук. За її словами, батькам доступ до комісії не обмежували: “Наша комісія працює щотижнево, крім тих днів, коли у нас проводиться сесія, о 14 годині. І коли батьки говорять про те, що їх не пускають на комісію, я їх там просто не бачу”.

Інна Пенчук наголосила на необхідності спільної зустрічі з батьками, директорами шкіл, які є в районі, і з батьками старшої школи гімназії № 6.

Як пояснила директорка департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, у майбутньому навчальний заклад функціонуватиме в єдиній мережі ліцеїв району і міста.

Представниця депутатської комісії з питань освіти Запорізької міської ради Катерина Грицай повідомила, що освітня реформа передбачає переформатування деяких навчальних закладів, проте думку громади враховують: “Реформа дозволяє збереження всіх трьох навчальних ланок, якщо місцева влада дійсно вважає, що це необхідно”. За словами депутатки, рішення про це ухвалюють, виходячи із запиту громади на цей заклад.

Читайте також: “Як батькам та небайдужим громадянам впливати на зміни в школах чи садках: історія Талалаївської ОТГ”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення