Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Грудня 2022

У Запоріжжі закривають школи без громадських обговорень: активісти обурені

Батьківська громада Запоріжжя скаржиться, чому місцевий департамент освіти не виносить закриття шкіл на громадське обговорення. 

Про ситуацію повідомила громадська активістка Катерина Звєрєва.

Вона нагадала, що аналогічно ситуація із закриттям шкіл розгорталася 2018 року. Тоді депутатам міської ради вдалося обґрунтувати необхідність зберегти декілька навчальних закладів.

За словами волонтерки, 2019 року департамент освіти Запоріжжя скасував безкоштовні сніданки у школах – також без погодження із громадськістю.

“Батьки створили тоді петицію, яка набрала необхідну кількість голосів, і ми разом її відстоювали на депкомісіях, куди очільниця департаменту не з’являлась”, – наголосила Катерина Звєрєва.

Такі рішення, на переконання волонтерів, неможливо ухвалювати без

  • громадських обговорень,
  • моніторингу потреб в учнівських місцях офлайн – з урахуванням дітей ВПО і тих дітей що повернуться, після деокупації області.

“Багатьом сім’ям з дітьми ВПО нікуди одразу повертатись, а садочки і школи знищені, – нагадала активістка. – … Демократія, прозорість і залученість громади до прийняття рішень – це коли громаді надають всю інформацію про важливі реформи до того, як вони приймаються, а також питають думки про ліквідацію школи чи лікарні, а не тільки про міську ялинку“.

Читайте також: “Бойлери в час блекаутів: у Запоріжжі в порожні школи закупили електричні водонагрівачі на 14 млн гривень”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – davit85, Depositphotos


Обговорення