Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Червня 2023

Участь у продовольчій програмі ООН для шкіл і кейтеринг у садках: Уряд схвалив зміни до постанов, що регулюють харчування

Уряд погодив пропозицію Міністерства освіти і науки про реалізацію спільного із Всесвітньою продовольчою програмою при ООН проєкту з надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/24 навчальному році.

Про це повідомляє на своєму Телеграм-каналі голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Зокрема, у межах реалізації проєкту право на отримання фінансової підтримки Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН мають заклади загальної середньої освіти за переліком згідно з наказом Міністерства освіти і науки для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів.

Як зазначають на сайті МОН, постанова передбачає відшкодування коштів, витрачених на організацію гарячого харчування учнів 1-4 класів, що забезпечить вдосконалення організації харчування у закладах загальної середньої освіти, вплине на спроможність територіальних громад забезпечити гаряче харчування для здобувачів освіти.

Надання підтримки здійснюватимуть після підписання договору між обласними державними (військовими) адміністраціями та ВПП ООН шляхом зарахування коштів до спеціального фонду обласних бюджетів за кодом бюджетної класифікації 42030300 “Надходження в рамках програм допомоги урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ”.

Крім того, Уряд вніс зміни до “Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

У МОН прокоментували: “Ухвалена постанова забезпечить удосконалення організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, у яких організація гарячого харчування є неможливою та\або економічно недоцільною. Постанову доповнює Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305, новим пунктом, що надасть можливість додати технологічні моделі організації харчування та в закладах дошкільної освіти допустити організацію кейтерингу“.

Нагадаємо, що кейтеринг – це приготування й доставлення їжі стороннім підприємцем, а також послуги з обслуговування.

Читайте також: “Всесвітня продовольча програма ООН забезпечить 50 % гарячого харчування учням 1-4 класів Київщини”.

Фото: автор – NewAfrica, Depositphotos


Обговорення