Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Травня 2023

Учительку, яку судили за смерть дитини під час екскурсії, звільнили від кримінальної відповідальності

2 червня 2021 році під час екскурсії до національного парку “Сколівські Бескиди” загинув шестикласник. 17 травня 2023 року Людмилу Гребень, учительку, яку судили через смерть хлопчика, звільнили від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Два роки тому вчительку звинуватили у неналежному виконанні обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ст. 137 ч. 2 ККУ, з обмеженням волі від трьох до п’яти років). Учень 6 класу підійшов до води надто близько, послизнувся і впав у водоспад. Отримана в результаті падіння травма була несумісна із життям. Людмила Гребень була класним керівником хлопчика й супроводжувала дітей під час екскурсії.

У результаті подій у вчительки стався серцевий напад, проти неї відкрили кримінальне провадження.

Цього року Сколівський районний суд відпустив Людмилу Гребень на поруки трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82. Із відповідною ухвалою можна ознайомитися за посиланням: “Суд ухвалив клопотання трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82 Львівської міської ради Львівської області – задовольнити. [Людмилу Гребень] звільнити від кримінальної відповідальності… у зв’язку з передачею її на поруки трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82 Львівської міської ради Львівської області строком на 1 рік”, – йдеться в документі.

Протягом року з дня передачі Людмили Гребень на поруки вчителька має виправдати довіру трудового колективу, не ухилятися від заходів виховного характеру, не порушувати громадського порядку. Якщо освітянка порушить умови передачі на поруки, її притягнуть до кримінальної відповідальності.

Читайте також: “Прокуратура відкрила кримінальне провадження через порушення в роботі управління освіти Кропивницького на близько 9 млн грн”.

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій


Обговорення