Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Листопада 2022

Учителям з тимчасово окупованих районів Запорізької області п’ять місяців не виплачують зарплату

П’ять місяців не отримують зарплату педпрацівники Іванівського навчально-виховного комплексу (Благовіщенська громада Василівського району). Чиновники ЗОВА пояснюють це “технічними проблемами”. 

Таку інформацію оприлюднило “Суспільне” із посиланням на директора навчального закладу Володимира Білого.

Казначейські рахунки, за його словами, були заблоковані через те, що орган місцевого самоврядування перейшов під окупаційну владу.

“Після того, як буде створена військово-цивільна адміністрація Благовіщенської сільської ради, ми отримаємо всю заробітну плату. Вчителі, які знаходяться не в себе вдома, орендують житло, виїхали всі в літній період, не мають одягу. Це створює масу додаткових проблем”, – говорить Володимир Білий.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації затримку називають “суто технічною” і пояснюють тим, що досі не призначені голови військових адміністрацій, зокрема у Василівському районі.

“Органи місцевого самоврядування є і засновником, і власником цих шкіл. І вони розпоряджаються повністю і фінансами, і майном. Вони підписують документи про оплату праці тощо. Як буде рішення Президента про призначення, буквально тиждень, і  все розблокується, і будуть виплачувати”, – коментує директорка департаменту освіти і науки ЗОВА Людмила Бухаріна.

Нагадаємо, що нещодавно МОН давало роз’яснення щодо затримок зарплат учителям з ТОТ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – [email protected] Depositphotos


Обговорення