Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Листопада 2018

Українські школярі вибороли 4 медалі на олімпіаді з астрономії в Китаї

Українська команда учнів та випускників шкіл здобула 4 нагороди на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики.

Олімпіада відбувалася в Пекіні з 3 до 11 листопада, повідомляють на сайті МОН.

У змагання брали участь близько 200 школярів із 39 країн. Вони доводили знання у кількох турах: теоретичний, практичний, спостереження за зоряним небом та командний.

В результаті українці вибороли 4 медалі:

  • “срібло” - Іван Рідкокаша, випускник КЗ “Харківський фізико-математичний ліцей № 27 Харківської міської ради Харківської області”;
  • “срібло” - Назарій Фортуна, випускник Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату Львівського національного університету ім. Івана Франка;
  • “бронза” - Павло Гілей, учень 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату Львівського національного університету ім. Івана Франка;
  • “бронза” - Максим Рябоконь, випускник Ліцею № 142 м. Києва.

Окрім того, за Україну змагався випускник Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату університету Франка Данило Сагайдак.

Фото: сайт МОН

Як відомо, Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики (International Olympiad on Astronomy and Astrophysics, IOAA) відбувається щорічно. Країна-учасниця представляє одну команду (не більше 5 учнів чи студентів). Переможці олімпіади визначаються в індивідуальній першості та нагороджуються золотими, срібними та бронзовими медалями, а також відзначаються похвальними грамотами та призами в окремих номінаціях, які встановлює країна-господар олімпіади.

Нагадаємо, МОН затвердило перелік учнівських олімпіад на наступний рік.

Раніше українські учні завоювали 9 медалей на міжнародних олімпіадах з хімії та фізики, срібло та бронзу на Міжнародній учнівській олімпіаді з біології та здобули срібло на Міжнародному турнірі юних фізиків, срібну та бронзову медалі на олімпіаді з географії у Таїланді.

Також українські учні здобули 4 медалі на олімпіаді з інформатики в Японії та українка перемогла на Міжнародній олімпіаді з німецької мови.

Фото: Pixabay


Обговорення