Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Лютого 2022

Укрзалізниця евакуює цивільне населення на Захід: правила перевезення

Укрзалізниця вивозить цивільне населення в західному напрямку та задіює для цього весь доступний парк вагонів і поїздів. Вимоги дотримання карантинного режиму для посадки на евакуаційні рейси пом’якшено.

Ось головні правила користування евакуаційними рейсами:

  • Все, що потрібно — показати перед посадкою в поїзд паспорт або інший документ, який засвідчує громадянство.
  • Посадка на евакуаційні рейси для пасажирів безплатна і здійснюється в порядку живої черги навіть у комендантську годину (для пасажирів, які вже перебувають на вокзалі). Перевага надається дітям, жінкам, літнім людям та маломобільним групам населення. За наявності місць сісти в поїзд можуть всі інші пасажири. 
  • Через оперативні зміни марштутів зниження швидкості поблизу станцій із бомбосховищами та очікування безпечного “вікна” для проїзду, поїзди рухаються із затримками, а розклад коригують щодня. 
  • Укрзалізниця просить не розголошувати своє місцезнаходження, не робити фото з геотегами в поїздах й не дивуватися аварійному освітленню в салонах.
  • За наявності біометричного паспорта та купленого квитка ви можете виїхати в Австрію, Угорщину або Польщу залізничним транспортом. У зв’язку із загальною мобілізацією держкордон не можуть перетинати чоловіки від 18 до 60 років. 
  • Поїзди далекого сполучення курсують з Києва до Варшави, Будапешта та Відня, а з вокзалу міста Чоп — до угорського міста Захонь. Також щодня з Мукачева курсує поїзд до Будапешта, який відходить о 12:30.
  • Польська сторона звільнила від карантину пасажирів з України, навіть якщо ті не мають із собою тесту на COVID-19. Також у межах гуманітарної допомоги польська залізниця надала мешканцям України дозвіл на безплатне користування поїздами категорії TLK та IC до 25 березня.
  • Угорська сторона надає для вивозу українців додаткові вагони. Зі станції Чоп до Захоні (Угорщина) курсують 9 пар поїздів щодня (у складі одного поїзда – 6 вагонів). На ці поїзди потрібно купувати квитки та мати один із документів: закордонний паспорт, біометричний паспорт, паспорт громадянина України.

❗️Охочих перетнути кордон України з країнами ЄС закликають не їхати поїздами до Ужгорода, а виходити на станції Чоп. Тут на залізничному вокзалі створено транспортний хаб, працюють аптеки та магазини.

Контакт-центр Укрзалізниці працює в штатному режимі: 0-800-50-31-11

Також дивіться:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: gabczi, Depositphotos


Обговорення