Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Березня 2021

Уряд змінив розподіл освітньої субвенції

Кабінет Міністрів вніс зміни розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. 

Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду 17 березня.

Відповідно до проєкту рішення, впроваджуються такі зміни:

  • розрахункова наповнюваність класів визначатиметься на основі таких критеріїв, як щільність та чисельність населення громади, а також відсотка населення, що проживає у сільській місцевості;
  • для бюджетів громад, де різниця між розрахунковою та фактичною наповнюваністю класів дорівнюватиме 2 одиницям та більше, розрахункова наповнюваність класів коригується через зменшення цієї різниці до 20% (із заокругленням до 0,5).

У МОН вважають, що ці рішення мають наблизити показник розрахункової наповнюваності класів до фактичної наповнюваності, зберігши стимули для засновників закладів до оптимізації шкільних мереж.

Передбачається, що у такий спосіб збільшиться спроможність щодо встановлення надбавок та доплат педагогам у максимальному розмірі.

Рішення ухвалили, оскільки з 1 січня 2021 року районні ради втрачають право утримувати заклади та установи освіти, на які спрямовується освітня субвенція з державного бюджету місцевим.

Ознайомитись із проєктом постанови, пояснювальною запискою та додатками можна нижче:

Проєкт постанови

Proekt_postanovi

Завантажити

Пояснювальна записка

Poyasnyuvalna_zapiska (МОН)

Завантажити

Додатки

Dodatok

Завантажити

Ці матеріали можна завантажити архівом за посиланням.

Також на засіданні уряду ухвалили рішення про перерозподіл освітньої субвенції місцевим бюджетам, аби не допустити заборгованість виплат педагогам Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Одеської та Сумської областей.

Дивіться також “Освітня субвенція – історія і що призвело до надвеликих залишків”

Фото: автор – AllaSerebrina, Depositphotos


Обговорення