Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Травня 2018

В інтегрованому курсі для класів НУШ зберігатиметься поділ на групи

Під час інтеграції освітніх галузей у 1 класі відбуватиметься поділ на групи, а, отже, у вчителів залишиться їхня кількість годин незалежно від того, оберуть вони програму з інтегрованим курсом чи без.

Відповідний лист-роз’яснення підписав заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей 18 травня.

У процесі інтеграції кількість навчальних годин, передбачених на вивчення кожної освітньої галузі базовим навчальним планом, перерозподіляється таким чином, що їхнє сумарне значення не зменшується. Це відображається в типових освітніх програмах, освітніх програмах закладів загальної середньої освіти.

Поділ класів на групи здійснюється незалежно від того, як розподілений між окремими й інтегрованими предметами час, відведений на відповідні освітні галузі, – зазначено у документі.

Окрім того, МОН готує зміни до наказу №128 від 20 лютого 2002 року, який визначає поділ на групи для вивчення окремих предметів.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, 21 лютого уряд затвердив новий Державний стандарт початкової освіти, за яким учитимуться перші класи Нової української школи в наступному навчальному році. Зі Стандартом можна ознайомитись за цим посиланням.

22 лютого Колегія МОН затвердила 26 навчальних програм для 1–2 класів, з яких 24 – для національних меншин і корінних народів.

Вчителі НУШ зможуть складати власні навчальні програми на основі типових без затвердження у міністерстві.


Обговорення