Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Березня 2022

В Івано-Франківській і Львівській областях обіцяють прийняти на навчання тимчасово переміщених дітей

Департамент освіти і науки Івано-Франківської ОДА розпочав реєстрацію на навчання учнів з числа внутрішньо переміщених осіб.

Про це департамент повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Аби зареєструватися, потрібно заповнити форми:

Про аналогічне рішення повідомив і департамент освіти і науки Львівської ОДА.

“Кожен заклад освіти має забезпечити можливість долучення до освітнього процесу дітям, що тимчасово переїхали на Львівщину через злочинні дії РФ […] До навчання в закладі освіти незалежно від обраного формату (дистанційного чи очного, – ред.) рекомендуємо долучити також дітей шкільного віку з родин, які тимчасово проживають у населеному пункті, де цей заклад розташований (за згодою батьків).”, – написали в департаменті.

Також для школярів із числа тимчасово переміщених осіб, зокрема й тих, хто перебувають за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання за місцем тимчасового проживання, а також для учнів шкіл Львівщини, які у 2021–2022 навчальному році не використовували загальношкільну платформу, департамент спільно з Національним університетом “Львівська політехніка” створили Дистанційну школу “Вчитись просто” (ДШ “ВП”).

Зареєструватися для навчання в Дистанційній школі можна за покликанням.

У львівському департаменті пишуть, що школа забезпечуватиме викладання всіх предметів і інтегрованих курсів, передбачених типовими освітніми програмами для ЗЗСО. Виконані учнями завдання перевірятимуться, а результати обліковуватимуться. Також учні ВП та їхні рідні отримають на вимогу витяг з електронного журналу з оцінками для того, аби надати їх у заклад освіти за постійним місцем проживання.

Для учнів 7–11 класів ДШ розпочинає навчання 14 березня, для учнів 5–6 класів – з 21 березня.

Нагадаємо, МОН пропонує відновити очне або дистанційне навчання там, де це можливо. Ось варіанти організації роботи шкіл.

Також міністерство пропонує скасувати цьогорічні ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВВ.

Фото: автор – Jeswin Thomas, Unsplash


Обговорення