Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Грудня 2021

В КМДА заявляють, що середня зарплата київського вчителя більше 20 тисяч

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що середній розмір зарплати вчителя у школі у Києві складає 20 198 грн.

Про це він повідомив під час засідання колегії столичного Департаменту освіти і науки, пише Освіта.uа.

Освітянам Києва щорічно виплачується муніципальна надбавка з коштів бюджету міста.

“Вже четвертий рік працівники шкіл отримують премію до Нового року. Як результат, середній розмір зарплати вчителя школи у Києві складає 20 тис. грн. Це на 30-35% більше, ніж зарплатня вчителів на решті території України. Загалом у 2021 році з міського бюджету на муніципальну надбавку та премію для освітян спрямовано понад 1,5 млрд грн”, – говорить Мондриївський.

Він наголосив, що сума, яку четвертий рік поспіль Київ виділяє з міського бюджет на реформу Нової української школи, є безпрецедентною.

За останні чотири роки на реалізацію освітньої реформи НУШ на рівні початкової школи місто додало коштів у 6,5 рази більше, ніж передбачено умовами співфінансування, а загалом виділено майже 900 млн грн. Це дозволило обладнати, відповідно до всіх стандартів НУШ, 4 300 навчальних кабінетів та робочі місця учня і вчителя“, – заявив заступник голови КМДА.

За словами чиновника, у 2021 році 40% бюджету столиці пішло на освіту.

Скріншот з трансляції

Нагадаємо, в Україні з 1 грудня зарплати вчителів зросли на 8,4%.

Раніше ми писали, що за даними центру зайнятості, середня зарплата серед педагогічних вакансій не дотягує до 7 тисяч. Про те, як розраховують зарплату педагогів і з чого вона складається дивіться в цих інфографіках.

Фото: автор – svyatoslavlipik, Depositphotos


Обговорення