Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Квітня 2022

В окупованій частині Запорізької області достроково закінчать навчальний рік. ДОПОВНЕНО

Запорізька обласна військова адміністрація ухвалила рішення про дострокове завершення навчального року в окупованих районах області 2 травня 2022 року.

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Зокрема, йдеться про Василівський, Пологівський, Бердянський та Мелітопольський райони.

Водночас відомо, що окупаційна влада оголосила продовження навчального року в цих районах до 7 червня.

“Чергові спроби окупантів відновити навчальний процес у закладах загальної середньої освіти на захоплених територіях за російським освітнім законодавством – це продовження колонізаторської політики путіна стосовно громадян України”, написав Кремінь.

Також Суспільне з посиланням на Херсонське міське управління освіти повідомило, що навчання в школах Херсона завершується 30 квітня.

“Ми завчасно встигли подати документи до державного реєстру, тому дані про те, що діти, які навчались в 11-х класах, отримали повну загальну середню освіту, там є. Сподіваємося, що буде можливо зробити так, щоби діти отримали хоч номери цих сертифікатів. Якщо вони зможуть виїхати з Херсона, то можуть вступати до будь-якого вишу, показавши лише номер свого атестату. Пластикові атестати можна буде отримати на території, підконтрольній Україні, зазначили в управлінні.

Нагадаємо, мовний омбудсмен попросив повідомляти про випадки лінгвоциду з боку окупантів.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – stockbusters, Depositphotos


Обговорення