Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Вересня 2023

В окупованому Маріуполі вчителька заспівала на лінійці пісню про любов до росії

В окупованому Маріуполі на шкільній лінійці, присвяченій Дню знань, вчителька заспівала пісню російського виконавця Ярослава Дронова SHAMAN під назвою “Моя – росія”.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Там зазначили, що ще в 2021 році педагоги й учні Маріуполя співали українські пісні й танцювали під українську музику. Тепер же місцева вчителька висловила готовність “померти за росію,” що свідчить про поширення в школах окупованого міста російської пропаганди та втрату ідентичності.

“Сердце я не предам, знаю – я все отдам, чтобы жила моя россия”, – проголошує колаборантка на відео.

Щоправда, це не єдиний прояв російської пропаганди в окупованому Маріуполі за останній час. Раніше в місті окупанти почали друкувати шкільні зошити зі схемою розбору автомата й написом “армия росії”. Крім того, перед початком нового навчального року росіяни ввели обмеження щодо зовнішнього вигляду вчителів і вимагали дотримуватися консервативних стандартів у виборі одягу та зачіски. Жінкам, зокрема, заборонили фарбувати волосся та використовувати косметику, імплементували деякі диктаторські правила щодо стрижок і зачісок. А чоловікам заборонили носити бороди.

Незважаючи на “позитивну картинку” початку нового навчального року, за словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, у місті не вистачає школярів для наповнення закладів освіти. Тому окупанти розбивають дітей на групи й розподіляють по школах. Крім того, росіяни погрожують батькам позбавленням прав на дитину, якщо вони відмовляються віддавати синів і дочок у російські школи.

Титульне фото – “Новини Донбасу”; відео в тексті – Маріупольська міська рада


Обговорення