Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Жовтня 2023

В Україні створили реґі-альбом на тексти Сковороди

Харківський літмузей, Сергій Жадан і Юрій Гуржи презентували реґі-альбом на тексти Григорія Савича Сковороди. У SKOVORODANCE музиканти переосмислили поетичну творчість українського філософа та поета, аби показати, що його погляди донині залишаються актуальними та об’єднують українців.

Про це “НУШ” повідомили автори проєкту – Харківський літературний музей.

Послухати альбом уже можна на всіх музичних платформах – Apple Music, YouTube Music, Spotify.

До реґі-альбому увійшли 12 треків, 11 з яких написані на слова Григорія Сковороди зі збірки “Сад божественних пісень”. Автором тексту для ще однієї композиції став письменник і музикант Сергій Жадан. Загалом, над альбомом працювали понад 35 музикантів, серед яких: Юрій Гуржи, Лесик Омодада, Ірена Карпа, Сергій Сaвенко та інші.

На один із треків альбому “Нрав і права” був створений відеокліп, який можна переглянути нижче або за посиланням.

Як зазначають автори музичного альбому, у ньому закладені кілька смислових вимірів:

  • українська класика й сьогодні актуальна та цікава;
  • майже всі творці SKOVORODANCE – харків’яни, які так само, як і Сковорода свого часу, демонструють стійкість і дух свободи в боротьбі з росією, а також розвивають український культурний простір;
  • культура та мистецькі ініціативи здатні об’єднувати суспільство та дають можливість переосмислити минуле й стати співтворцем змін у сьогоденні.

Крім того, українці можуть безплатно відвідати концерти-презентації альбому. Докладніша інформація про це буде з’являтися в соцмережах Харківського літмузею.

Читайте також: “Готуємося до НМТ з української літератури: список творів, поради для запам’ятовування деталей і корисні посилання”.

Титульне фото: Харківський літмузей


Обговорення