Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Березня 2024

В Україні запустили платформу для захисту дітей від шантажу в інтернеті – видалення відвертих фото та відео осіб до 18 років

В Україні запрацював сервіс “Take It Down”, який допомагає зупинити поширення в інтернеті оголених і напівоголених фотографій та відео осіб до 18 років, а також видаляє їх.

Про це повідомила ГО “EdCamp Ukraine”.

Ознайомитися з функціями платформи можна за посиланням.

Платформа “Take It Down” призначена для осіб до 18 років (або їхніх батьків/опікунів), які вважають, що їхні оголені фото чи відео були з якихось причин опубліковані в інтернеті (або можуть бути опубліковані). Наприклад, можливо, дитина відправила знімок комусь, але зараз її шантажують, що викладуть його в мережу.

Залишити заявку на платформі користувачі й користувачки можуть повністю анонімно. Крім того, фото чи відео, відправлене на перевірку, не вийде за межі пристрою власника або власниці (не буде завантажено на сайт). Для моніторингу сервіс створить спеціальний цифровий відбиток контенту – хеш.

Якщо онлайн-платформа виявить на своєму публічному або незашифрованому сервісі зображення або відео, яке відповідає значенню хешу, вона вживатиме заходів для обмеження поширення відповідного відвертого контенту. Зокрема, сервіс розпізнає також фото та відео, створені за допомогою штучного інтелекту, із обличчям реальної дитини.

Для отримання додаткової допомоги або, якщо користувачі знають про конкретне місце, де опубліковано їхнє зображення або відео, можна звернутися на вебсайт “CyberTipline NCMEC”.

Якщо йдеться про відверте зображення, на якому вам 18 і більше років, ви можете отримати допомогу на платформі “Stopncii.org”.

Раніше ми розповідали, що в Україні створили портал, де можна повідомити про сексуальне насильство над дітьми в інтернеті.

Титульне фото – esp.md; відео в тексті – ГО “EdCamp Ukraine


Обговорення