Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Березня 2023

“Вчися вухами”: аудіоуроки з української мови, літератури й історії України для 8–11 класів від ГО “Смарт освіта”

ГО “Смарт освіта”  за підтримки Educo запустила проєкт “Вчися вухами”. Це можливість для учнів 8–11 класів безоплатно вивчати українську мову, літературу та історію України.

У межах проєкту поки передбачені 120 аудіоуроків за темами другого навчального семестру.

Перші 9 із них уже можна прослуховувати на спеціальній сторінці.

Тривалість кожного уроку – 20 хвилин.

Аудіоуроки стануть в пригоді учням і ученицям, які

  • хочуть наздогнати навчальну програму;
  • перебувають за кордоном і прагнуть зберігати зв’язок з українською системою освіти;
  • мають гарно розвинений слух, але погано бачать;
  • хочуть повторити матеріал уроку, який пройшли в школі.

Також учителі можуть використовувати аудіоуроки як домашнє завдання для кращого засвоєння тем.

Для розроблення методології уроків “Смарт освіта” залучила команду з трьох учителів-методистів. Свої консультації надала й дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз.

Аудіоуроки – це не суха “вичитка” основних тем зі шкільних предметів, а цікава осучаснена подача матеріалу. Наприклад, учителі пояснюють матеріал учням на прикладах діалогів із серіалу “Венздей”, на аналогії із фільмом “Аватар: шлях води”, на текстах пісень, які популярні серед підлітків.

До уроків учителі готують невеликі завдання: тести, запитання, теми для есе. Учні мають змогу на сторінці з аудіоуроками залишати виконані завдання, вказувати свою електронну пошту та прикріплювати текстовий файл. Після цього досвідчені педагоги у навчанні письма надаватимуть дітям зворотний зв’язок. Ці рекомендації не будуть оціночними – лише спрямованими на покращення володіння письмом у школярів.

Аудіоуроки доступні на платформах Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify. Їх можна завантажувати та прослуховувати навіть за відсутності інтернету, у будь-який зручний момент.

Галина Титиш, очільниця ГО “Смарт освіта”, пояснює: “Ми задумали цей проєкт під час блекаутів. Розуміли, що в дітей є проблеми зі зв’язком та світлом. Ми хотіли створити уроки, які вони могли б завантажити собі під час годин зі світлом, а потім прослуховувати. На щастя, світло та зв’язок зараз є. Та наші уроки будуть корисні дітям зі слабким зором, аудіалам, а також тим, хто прагне поглибити знання з теми чи повторити те, що могли призабути”.

Читайте також: “Школярі можуть зареєструватися на третій набір безплатного онлайн-курсу “Французька через театральне мистецтво” з учителькою з Канади”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: ГО “Смарт освіта”


Обговорення