Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Лютого 2021

Відкрили усі 6 модулів онлайн-курсу з викладання української як другої мови

Стали доступні усі модулі безплатного онлайн-курсу з викладання української як другої мови від фінського проєкту “Навчаємось разом” + проєкту ЄС разом із МОН та EdEra.

Створення курсу профінансоване Міністерством закордонних справ Фінляндії та Європейським Союзом. Навчання доступне тут.

Курс стане в пригоді вчителям української мови, які викладають у класах із мовами навчання національних меншин.

Він складається з таких 6-ти модулів:

  1. Модуль 1. Вступ. Підготовка до вивчення другої мови. З чого почати? Фактори, що впливають на засвоєння мови.
  2. Модуль 2. Планування: принципи ефективного планування, стратегічне планування навчання, структура й типи планування.
  3. Модуль 3. Стратегії для навчання читання: робота з лексикою.
  4. Модуль 4. Дистанційне та змішане навчання: особливості вивчення української мови під час дистанційного та змішаного навчання; цифрові технології для вивчення мови.
  5. Модуль 5. Оцінювання: відмінність між оцінюванням й оцінкою; тріангуляція в контексті оцінювання; формувальне та підсумкове оцінювання.
  6. Модуль 6. Ресурси для вивчення мови: підтримка й навчальні виклики для різних учнів; стратегії залучення батьків і громади до підтримки вивчення мови.

У курсі є додаткові матеріали, тести і практичні завдання. Усі студенти/-ки, які пройдуть його до кінця та успішно складуть фінальне тестування, отримають сертифікати.

Нагадаємо, для учнів із національних меншин фінський проєкт “Навчаємось разом” + проєкт ЄС розроблять онлайн-словник для вивчення математики, а також ігровий мобільний додаток для вивчення української.

Ілюстрація взята зі сторінки курсу

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення