Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Січня 2023

Вкладаються, щоб зекономити в майбутньому: на Полтавщині перебудовують котельню для ЗО

На Полтавщині, у Терешківській громаді, будують котельню, яка опалюватиме два заклади освіти – дитсадок і ліцей. Завдяки тому, що нове обладнання працюватиме на деревному паливі (трісці), а не на газі, у громаді планують заощаджувати до півтора мільйона гривень на рік. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

У Терешківській громаді вирішили в такий спосіб зекономити: зараз, за словами голови громади Віталія Турпітька, Терешківський ліцей і дитячий садок “Барвінок” спалюють газу на суму один мільйон 950 тисяч гривень. За розрахунками, тріски на сезон використовуватимуть на 450 тисяч. Отже, орієнтовно нова котельня має економити півтора мільйона гривень на рік. 

На будівництво та оснащення котельні з бюджету громади витратили 5,5 мільйона гривень.

Наразі із двох котлів, які мають опалювати садочок, працює один, який часто виходить з ладу.

Нову котельню почали будувати в листопаді 2022 року й планують завершити до кінця січня – зараз будують автоматизований склад, з якого подаватимуть тріску до котлів. Завантажувач розрахований на 40 кубів. Майданчик під котельню вже готовий. Щойно котли потужністю 300 кіловатів доставлять, їх під’єднають до теплотрас.

У двох закладах освіти, за словами Ігоря Погорілого, начальника відділу освіти Терешківської громади, розмістять теплопункти.

Нова котельня буде автоматизованою. Нею можна керувати за допомогою мобільного телефона, щоб знижувати температуру, коли заклади не приймають учнів – на вихідних, під час канікул.

Читайте також: “Учителі в школі-інтернаті на Житомирщині три місяці без зарплати: заборгованість офіційно не зареєстрована”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення