Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Березня 2022

Викладачів, які в безпеці, закликають створювати відеоролики для дітей

Викладачам університетів та фахових коледжів пропонують записувати недовгі пізнавальні та науково-популярні ролики для учнів різного віку.

Про заклик ідеться на Facebook-сторінці генерального директора директорату фахової передвищої й вищої освіти МОН Олега Шарова.

Такі ролики можуть містити елементи антивоєнного, патріотичного, культурологічного або історичного змісту.

“У всіх школах країни оголошено двотижневі канікули. Діти перебувають удома, багатьом доводиться годинами ховатися в укриттях. Використаймо час вимушених канікул для поширення наукових знань та патріотичного виховання молоді“, – пише Олег Шаров.

За його словами, поширення таких відео на сайтах та в соціальних мережах дасть змогу учням заповнити паузу в навчанні та принаймні ненадовго перемикнутися з важкого інформаційного контексту воєнного часу.

“Це добровільно. Прошу нікого не зобов’язувати це робити. Водночас просимо зробити це силами викладачів із мінімальним залученням керівного складу закладів освіти, який максимально залучений до нагальних життєво важливих справ”.

Нагадаємо, ГО “Смарт освіта” і сайт “Нова українська школа” проводять пізнавальні онлайн-зустрічі для учнів. Для участі заповніть анкети для дітей або вчителів (інших дорослих, які хочуть чимось поділитися з дітьми).

Також дивіться:

Фото: автор – assumption111, Depositphotos


Обговорення