Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Травня 2023

Випускні фото біля руїн школи: дев’ятикласники з Херсонщини провели останній дзвоник

У селі Любимівка, що на Херсонщині, дев’ятикласники провели останній дзвоник біля зруйнованої рідної школи.

Про це розповіло “Суспільне”.

Випускними світлинами з реаліями воєнного стану поділилася учениця 9 класу Анна Уродлівченко. Вона розповіла, що населений пункт був окупований російськими військовими з 10 березня 2022 року до 3 жовтня 2022 року.

Випускні фото біля руїн школи: дев’ятикласники з Херсонщини провели останній дзвоник

Росіяни намагалися захопити Дніпропетровську область, а наше село межує з нею, тому майже на сім місяців вони залишилися в нашому селі”, — додала дівчина.

За її словами, до повномасштабної війни місцева школа завжди активно брала участь у різних конкурсах та змаганнях, а в кожному класі були плазмові телевізори, сенсорні дошки, ігри тощо. Проте за понад сім місяців окупації росіяни зруйнували школу вщент, вивезли все обладнання, а з уцілілих приміщень зробили катівню.

В окупації не було змоги навчатися, у перші дні зникло світло з ним інтернет також. Під час обстрілів, у погребі, під керосиновою лампою я читала книжки. Правда, це було не часто, адже нас постійно залякували через навчання за українською програмою і натякали про підготовку до їхньої російської школи”, — пригадала Анна.

Випускні фото біля руїн школи: дев’ятикласники з Херсонщини провели останній дзвоник

Після того, як українські військові звільнили Любимівку, у село почали повертатися діти з батьками, вчителі. Зараз у пункті незламності 60 учнів, які повернулися. Хто перебуває за межами села, навчається онлайн.

Учні шоковані тим, що приніс “русскій мір”, і досі не можуть повірити, що рідна школа зруйнована.

Читайте також: Вчора усміхалася своїми віконцями, а сьогодні все зруйновано”: як працюють школи на Дніпропетровщині, будівель яких більше немає

Фото: Anna Urodlivchenko, Facebook


Обговорення