Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Листопада 2023

“Як говорити з дітьми про війну та мир”: освітян і батьків запрошують на безплатні вебінари

Батьків і освітян запрошують на серію вебінарів у межах проєкту “Живі письменники. Як говорити з дітьми про війну та мир”, який реалізують Лабораторія дитячого читання “БараБука” НЦ “Мала академія наук України” та ГО “Смарт освіта”.

Нещодавно освітні експерти та психологи шляхом голосування обрали 40 книг, які увійдуть до третього тематичного посібника для батьків і освітян. Перші два видання створили у 2019 та 2021 роках. Ознайомитися з ними всі охочі можуть у відкритому доступі на сайті “Живі письменники” за посиланням.

Окрім посібника, цьогоріч підсумком проєкту стануть відео та текстові матеріали під тегом #якговоритиздітьмипровійну, а також 5 вебінарів від топових експертів.

Онлайн-зустрічі відбудуться 7, 9, 14, 16 та 21 листопада з 17:00 до 18:30. Переглянути прямі трансляції всі охочі зможуть за посиланнями на:

Модераторкою заходів стане Тетяна Стус – керівниця лабораторії дитячого читання “Барабука” НЦ “МАНУ”.

7 листопада відбудеться презентація апробованих методичних рекомендацій “Живі письменники: Як говорити з дітьми про війну та мир”, як результату пошуків інструментів і способів осмислення та усвідомлення досвіду війни, а також спільного бачення щодо висвітлення теми війни в сучасній українській літературі. Запрошеними спікерками заходу будуть:

  • Галина Титиш – очільниця ГО “Смарт освіта”, журналістка;
  • Світлана Ройз – психологиня проєкту, письменниця;
  • Анна Третяк – методистка лабораторії дитячого читання, головна редакторка сайту “БараБука”.

9 листопада на батьків і освітян чекає вебінар “Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком від 4 до 8 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту”. Про все це учасники поговорять разом із спікерками:

  • Анною Третяк – методисткою лабораторії дитячого читання;
  • Світланою Ройз – психологинею проєкту, письменницею;
  • Анжелою Фокіною – директоркою БФ Катерини Білоруської.

14 листопада всіх охочих запрошують на вебінар “Аналіз видань які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком від 9 до 13 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від письменниць”. У заході також візьмуть участь запрошені спікерки:

  • Ольга Купріян – методистка лабораторії дитячого читання, письменниця;
  • Анастасія Музиченко – методистка лабораторії дитячого читання, письменниця;
  • Галина Ткачук – письменниця, бібліотекарка;
  • Євгеній Шелест – історик, педагог.

16 листопада відбудеться вебінар “Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для підлітків від 14 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту”. Цього разу спікерками онлайн-події будуть:

  • Галина Ткачук – письменниця, бібліотекарка;
  • Юлія Ілюха – письменниця;
  • Вікторія Самохвал – психотерапевтка.

21 листопада на учасників чекає вебінар “Як говорити про війну та мир із дітьми з досвідом вимушеної еміграції. Особливості життєвого досвіду “втечі”, “втрати дому”, “адаптації” тощо, зміни в картині світу та шляхах самоідентифікації”. Про актуальні теми в умовах повномасштабної війни батьки та освітяни поговорять разом із:

  • Ольгою Купріян – методисткою лабораторії дитячого читання, письменницею;
  • Марією Шубчик – керівницею програми “Валізка з книжками”, Гете-інституту;
  • Ольгою Дужак – педагогинею, письменницею (Німеччина).

Читайте також:Освітні потреби школярів у прифронтових областях України”: освітян запрошують на презентацію результатів дослідження”.

Титульне зображення: ГО “Смарт освіта”


Обговорення