Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Листопада 2021

Як організувати медогляд коштом школи та без черг – роз’яснення

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко роз’яснив деякі питання щодо проходження педагогічними працівниками медичних оглядів.

Про це він говорив на засіданні Верховної Ради після запитань народної депутатки Наталії Піпи.

Питання стосувалися черг у медичних закладах та оплати самого медогляду.

“Законодавство України передбачає, що медичні огляди певних контингентів проходять і проводять за рахунок роботодавця”, – каже Ляшко.

Така норма є в законі “Про охорону праці“, а також зазначена в Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

Зокрема, порядок вказує, що заклад освіти має укласти або вчасно поновити договір із закладом охорони здоров’я та надати йому список працівників, які підлягають медичному огляду. Окрім того, в цьому ж порядку зазначено і про чітке планування розкладів проведення медогляду.

Питання черг, за словами Піпи, гостро постало в часи пандемії, оскільки довге перебування в медичному закладі збільшує ризик для педагога заразитися ковідом.

На це, міністр відповів, що лікарні повинні виділяти певний, коли медогляд можуть проходити лише освітяни.

“Кожен керівник закладу охорони здоров’я, який проводить ці медичні огляди, чітко повинен планувати й робити окремі дні, окремі години для проходження цих медичних оглядів”, – Ляшко.

Раніше ми писали про роз’яснення від головного санлікаря про те, чи відсторонятимуть учителів з лише однією дозою вакцини.

“Нова українська школа”

Фото: автор – imagepointfr, Depositphotos


Обговорення