Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Жовтня 2021

Як переносять осінні канікули в різних регіонах

У багатьох регіонах перенесли канікули через епідеміологічну ситуацію.

Раніше так зробити рекомендувало МОН.

Зокрема, у Херсоні регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації ухвалила рішення про перенесення початку осінніх канікул в школах з 1 листопада на 18 жовтня. Також із 15 жовтня в Херсонській області почне діяти червоний рівень епідемнебезпеки. Школи регіону зможуть працювати, тільки в разі 100% вакцинації працівників.

Аналогічне рішення щодо канікул ухвалили в Сумах та Івано-Франківську.

З тих же причин у Мелітополі, міська рада рекомендувала школам перейти на дистанційне навчання.

У Харкові комісія також ухвалила рішення про початок канікул 18 жовтня. Проте, вони триватимуть два тижні – навчання розпочнеться 1 листопада.

Аналогічно, на Донеччині двотижневі канікули будуть у школярів Слов’янська та Мирнограда.

1 листопада рекомендують виходити на навчання миколаївським школярам, але канікули у них можуть початися 25 жовтня і триватимуть один тиждень. Так рекомендує управління освіти Миколаївської міської ради.

До цього ми писали, що і у Львові канікули триватимуть з 25 жовтня по 1 листопада. Але школярі 5-11 класів не будуть відвідувати школу ще тиждень до цього – для них Львівська міська рада запровадила дистанційне навчання. Все це теж через захворюваність на ковід.

У Черкасах канікули розпочнуться на тиждень раніше не через ковід, а через опалення. Міська рада хоче розпочати опалювальний сезон у школах на тиждень пізніше.

Подібна ситуація ще у двох обласних центрах – через неготовність систем опалення рекомендації перенести канікули отримали 12 чернівецьких шкіл та 34 школи Кропивницького.

“У деяких школах міста наразі тривають ремонтні роботи, є ризик, що системи опалення не зможуть працювати на повну потужність. Тому управління рекомендувало таким школам переглянути можливість перенесення термінів канікул тижнем раніше, з 18 жовтня. Так канікули в цих закладах можуть навіть подовжитися через святкові вихідні 14–15 жовтня”, – розповіла заступниця начальниці Чернівецького міського управління освіти Олена Кузьміна.

У Вінниці та Хмельницькому для перенесення канікул знайшли іншу причину. Там зміщення дат канікул пояснюють небажанням розривати вихідні на честь Дня захисника та Захисниці України та самі канікули.

“Нова українська школа”

Фото: автор – marinobocelli.gmail.com, Depositphotos


Обговорення