Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Січня 2018

Як пройти дистанційний курс вчителям НУШ без доступу до інтернету

Вчителі, які не мають постійного доступу до інтернету, можуть завантажити відео та додаткові матеріали онлайн-курсу для підвищення кваліфікації.

Про це розповів керівник студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов на презентації курсу.

Коли вони (вчителі без постійного доступу до інтернету – ред.) завантажать курс, то, звичайно, не зможуть пройти тестування, які передбачає платформа. Найважче для інтернету  це відео. Передбачено, що можна завантажити відео та додаткові матеріали й пізніше переглянути їх. Після цього можна поїхати один раз [до місця з інтернетом] та відповісти на запитання. Це як варіант рішення“, – розповів Філіпов.

Також міністр освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що дуже важливо під час проходження курсу мати зворотний зв’язок з вчителями.

Коли триває модуль, усі одночасно мають його пройти через інтернет. Бо нам потрібна зворотна комунікація. Якщо людина не проходить тест, який відслідковує її прогрес, немає зворотної комунікації, коли я перевіряю завдання іншого, а він перевіряє мене  це дуже ослаблює ефект навчання“, – зазначила вона.

Водночас Гриневич сказала, що для вчителів без постійного доступу до інтернету знайдуть рішення.

Кожен вчитель має пройти очну сесію. В разі ось таких проблем ми можемо передбачити, що вони, завантаживши матеріали, працюють офлайн. А під час очної сесії пройдуть тестування. Тобто ми опрацюємо запасний варіант для таких вчителів”,  зазначила керівниця МОН.

Окрім того, Гриневич зазначила, що місцева влада повинна забезпечити доступ до інтернету для всіх майбутніх вчителів НУШ.

Важливо обладнати місце, де вчитель зможе прийти в певний час і отримати доступ до інтернету. За це відповідальні органи місцевого самоврядування. Інститути післядипломної освіти мають перевірити всю цю інфраструктуру“, – сказала міністр.

Нагадаємо, обов’язковий дистанційний курс для вчителів Нової української школи, які візьмуть перші класи у 2018 році, стартує 1 лютого.

Також МОН визначило дати проходження очних курсів з підвищення кваліфікації вчителями НУШ.

“Нова українська школа”

Фото: pexels.com


Обговорення