Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Червня 2024

Як привітати з Днем батька: зібрали коротку добірку матеріалів

Сьогодні, 16 червня 2024 року, в Україні відзначають День батька. Щороку це свято припадає на третю неділю червня.

Як ідеться в указі президента від 2019 року про День батька, це свято має зміцнювати інститут сім’ї як основи суспільства і визнавати на державному рівні роль батька у вихованні дітей.

Однак через війну суспільство зараз починає переоцінювати роль татусів. Адже вони не лише ті, хто разом з мамами виховує дітей, а й водночас ті, хто

  • захищає нас від російської ворожої армії;
  • рятує життя поранених чи вивозить цивільних і військових із зон бойових дій;
  • волонтерить або в інший спосіб долучається до боротьби з росією.

На жаль, деякі тати віддали свої життя за мирне майбутнє своїх дітей. Для кожної дитини важливо тримати зв’язок з батьком, де б він не був.

Пропонуємо добірку матеріалів до Дня батька, які враховують різні сімейні обставини і, сподіваємося, посилять родинне відчуття турботи одне про одного.

  1. День батька: як привітати татусів-військових і підтримати дітей, батьки яких далеко” – у цьому матеріалі знайдете поради психологинь, як привітати татусів-військових із Днем батька та які слова підтримки для дітей підібрати, якщо тато не поруч.
  2. “День захисту дітей: добірка активностей та ігор, які допоможуть батькам цікаво провести час із дітьми” – шукайте тут ідеї для спільного часу з дітьми, поради, як їх зацікавити та перелік корисного контенту, який можна подивитися, послухати та почитати разом.
  3. “Спільне дозвілля дітей та батьків: чому не всім це вдається та які ігри допоможуть родині зблизитися” – поради дитячої та сімейної психологині Світлани Ройз допоможуть розібратися, чому іноді батьки не знають, як провести спільно час із дітьми, та як розв’язати цю проблему.
  4. “Участь татів у догляді за дітьми раннього віку: у чому важливість та які кейси залучення є ефективними” – матеріал нагадує про роль батька у житті дітей.
  5. “Як батькові зберегти зв’язок із дитиною, якщо вона за кордоном через війну” – у статті знайдете поради, як татам, які залишилися в Україні, долучатися до виховання дітей, які разом із матерями заради безпеки змушені були виїхати до іншої країни.
  6. “Тато в ЗСУ – як тримати зв’язок із дитиною та комунікувати попри відстань” – матеріал присвячений татусям-військовим, які стали на захист України.
  7. Мама в ЗСУ – як проживати розлуку з дитиною та тримати зв’язок” – цей текст присвячений мамам, які служать, але хочуть підтримувати дитину попри відстань.
  8. “Тато загинув на війні: як говорити про це з дітьми та зберігати світлі спогади про батька” – стаття допоможе розібратися, як повідомити дитині трагічну новину, як підтримати і через символічні ритуали тримати зв’язок з загиблим.
  9. “Батькам: як організувати день дитини на канікулах та підготуватися до нового навчального року” – у цьому матеріал є поради про розпорядок дня, організацію харчування та те, як навчитися з дитиною домовлятися.
  10. “Правила безпеки під час канікул: батькам нагадали, як подбати про своїх дітей влітку” – матеріал має корисні поради від Патрульної поліції, які допоможуть нагадати малечі базові правила безпеки й уберегти дітей від неприємностей.

Читайте також:Дитина “принесла” із садка чи школи стереотипи: що робити?”

Фото: pixabay.com (світлина згенерована штучним інтелектом)


Обговорення