Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Травня 2023

Які чинники впливатимуть на рішення батьків і дітей повернутися в Україну – заступник міністра освіти

За різними оцінками, за кордоном перебуває понад 1 млн українських дітей – і важливо, щоб вони повернулись в Україну.

Про те, які чинники можуть мотивувати батьків і дітей повернутися з-за кордону, розповів на своїй Facebook-сторінці заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Євген Кудрявець.

Повернення дітей, на його думку, – це питання конкуренції за повернення школярів зараз і в майбутньому у світі відкритих можливостей.

Я розумію, що рішення лежить в площині родини, також розумію, що важливим чинником є просто бажання знову бути на Батьківщині“, – зауважив заступник міністра.

За його словами, крім безпекового пріоритету, є такі компоненти мотивації в ухваленні рішення:

  1. Розуміння можливості професійної реалізації в Україні для дитини: дитина має знати, які є варіанти майбутнього, чим вона буде корисна, чи матиме гідні умови життя.
  2. Якість освіти, яка дає перевагу в дуже висококонкурентному середовищі в Україні та Європі: підвищення якості освіти, забезпечення рівного доступу в усіх куточках України, збільшення кількості актуальних знань та освітніх форматів, конкурентоспроможність в ЄС.
  3. Простота шляху додому: необхідно прибрати всі перепони в поверненні, вимоги до дитини мають бути мінімальними, підхід до кожного учня/учениці – гнучким та адаптивним.

Заступник міністра закликав тих, хто зараз перебуває за кордоном, ділитися своїм баченням ситуації в коментарях до посту.

Читайте також: “Дистанційні класи для дітей за кордоном: у Києві працюють над гнучкішим форматом дистанційних шкіл”.

Фото: автор – Владислав Мусієнко, УНІАН


Обговорення